9.7/10 115 reviews
  • Hulp nodig?
  • Contact
  • Bouwpakket trap op maat
  • Traprenovatie onderdelen
  • Maatwerk traptreden
Vanaf 6 werkdagen geleverd
Gratis bezorgd op locatie vanaf € 640,-
KOMO-gecertificeerd
Op de millimeter nauwkeurig
Duurzame materialen
Home / Steektrap

De steektrap

Je eigen steektrap samenstellen
Home / Steektrap

Ben je op zoek naar een standaard trap: recht, strak en zonder draai? Dan is de steektrap perfect voor jou. Zo’n klassieke steektrap op maat is bij uitstek functioneel en het biedt vaak een relatief makkelijke én goedkope oplossing die je van verdieping A naar verdieping B brengt.

De voordelen van rechte steektrappen

Zo’n rechte steektrap, vergelijkbaar met een molenaarstrap, biedt natuurlijk tal van voordelen. Wanneer je op zoek bent naar een trap is veiligheid uiteraard een belangrijk uitgangspunt. Ten eerste heeft deze trap geen draaiingen en loopt hij recht omhoog. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een spiltrap, S-trap of halfslag trap. Hierdoor is het qua traplopen de makkelijkste manier om boven te komen. Ten tweede zijn de kosten – in vergelijking met andere trapsoorten – relatief laag dankzij de redelijk eenvoudig te ontwerpen en in productie te brengen trapsoort. Ook het plaatsen van steektrappen is geen hogere wiskunde.

Stel je eigen steektrap samen

Trappenmaat is hét online bestelplatform voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken wanneer het om trappen gaat. Bij ons kun je een bouwpakket trap op maat kopen, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt.

Je eigen steektrap samenstellen

Houten steektrap: open of dicht?

Bij een houten steektrap van Trappenmaat kun je ervoor kiezen om deze open of dicht te houden. Tijdens het bestelproces geef je makkelijk jouw voorkeur aan. Beide keuzes kennen voordelen. Zo geeft een open houten steektrap meer ruimtelijk gevoel en laat het meer licht door. Bovendien is een open trap makkelijker schoon te houden dan een trap met stootborden. Aan de andere kant zorgt een dichte houten trap er wel voor dat de trap meer opvalt in je interieur.

De verdere constructie van dit type trap

Zoals je hebt gelezen is een steektrap niks meer dan een strakke rechte trap. Steektrappen bestaan uit 2 zijkanten met daartussen de traptreden. Hierdoor kun je elke rechte trap beschouwen als steektrap. Een steektrap is ook geschikt als trap naar de vliering of als vervanging van een vlizotrap, maar ook wanneer er over het algemeen minder ruimte is en je je hoofd niet wil stoten. De steektrap biedt dus in vele situaties een perfecte uitkomst.

Steektrap

Een steektrap op maat bestellen

Trappenmaat van De Vries Trappen biedt een gebruiksvriendelijke configurator waarbij je al jouw wensen door kunt geven. Een steektrap op maat bestellen doe je dan ook heel gemakkelijk. Vul de maatvoering in en kies je gewenste draairichting, muurleuning, vloerhekken, traptreden en andere opties. Tegelijkertijd houd je een helder overzicht van de totaalprijs van het bouwpakket. Wist je bijvoorbeeld ook dat wij onze eigen traptreden ontwikkeld hebben? Voeg deze Next Step traptreden toe in de configurator en profiteer van een unieke HPL toplaag die ervoor zorgt dat de treden extreem slijtvast en antislip zijn. Vanaf 6 dagen na het bestellen zal je steektrap op maat aan huis bezorgd worden. Daarna kun je ermee aan de slag gaan! Het monteren van een dit type trap is relatief makkelijk. Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen en het monteren? Geen probleem. Lees de inmeetinstructie en montagehandleiding goed door.

Trapbouwpakket in onderdelen

Bij Trappenmaat kun je terecht voor vurenhouten trapbouwpakketten. Maar uit welke onderdelen bestaat een trap eigenlijk? En hoe zien deze onderdelen eruit? Alles wat je wilt weten over ons trapbouwpakket kun je lezen op deze pagina.

Lees meer